Blog

Pepp!

Mitt första blogginlägg kommer handla om ett superhärligt initiativ; en ideell organisation med namnet Pepp!

Organisationen verkar som en plattform för inspiration där gymnasietjejer, kvinnliga teknologstudenter och färdigutexaminerade ingenjörer möts och inspirerar varandra. Detta sker genom ett arrangerat mentorskapsprogram i tre led och olika inspirationsevenemang.

Tanken är enkel, vi vill inte att någon tjej ska välja bort ingenjörsdrömmen pga förutfattade meningar eller brist på förebilder! Därför agerar en projektgrupp i Göteborg och en i Stockholm för att driva organisation lokalt; genom att ge gymnasietjejer förebilder inom teknikområdet och information genom företagsevenemang. 

Jag och Elisabeth startade upp organisationen i Göteborg under hösten 2014 och då jag flyttade till Stockholm i början av 2015 fick jag äran att vara med i projektgruppen för Stockholm! Här har organisationen drivits i tre år nu och i dagarna blev det klart att under 2015 har Pepp 20 aktiva mentorpar I Göteborg och 27 här i Stockholm!

Kolla in hemsidan  blipepp.nu för mer info! Nedan ser ni en bild på stockholmsmentorernas första event från förra veckan, och en bild ifrån veckans kickoff där mentorerna äntligen blev ihopparade med sin gymnasieadept! Bilderna är tagna av Pepps kreatör Emma Klint.

image.jpg

Den glada projektgruppen för Sthlm tillsammans med mentorerna!

image.jpg

Alla peppade adept & mentorpar!

/Helena  

Helena SteningComment