Blog

Women in Tech 2015

I fredags, den 6 Mars, besökte jag, tillsammans med hundratals andra, Musikaliska i Stockholm för evenemanget Women In Tech 2015! Schemat för dagen var fullspäckat med presentationer, paneldiskussioner och inspirationstal från framstående kvinnor inom teknik- och mediabranschen. 

För att tala om några av de många inspirerande punkterna på årets program så var paneldiskussionen "The journey to the top - Leadership lessons from three of Swedens most powerful women" en absolut höjdpunkt. Ingrid Bonde, Vice VD och CFO för Vattenfall pratade tillsammans med Helena Barnekow, CCO för TeliaSonera, och Annie Wegelius, entrepreneur och intrapreneur. Alla tre pratade mycket om vikten av att omge sig med duktiga människor och chefer, hårt arbete och att vara öppen med vad man är bra eller mindre bra på var vägen till toppen. 

En annan intressant punk på agendan vad "Early Adopters - How to get girls started, and keep them going" där Isabella Södergren, Paulina Modlitba Söderlund och Szofia Jakobsson pratade om hur vi får tjejer intresserade av teknik. De pratade om vikten av att tidigt introducera tjejer till programmering och teknik, och inte utesluta någon. Isabella jobbar med Kids Hack Day där unga killar och tjejer får chansen att programmera och lära sig skapa häftiga tekniska lösningar! Ett fantastiskt initiativ som jag verkligen tror kan få fler att öppna ögonen för teknik! Paulina pratade om Geek Girl Meetup som också verkade som ett spännande initiativ!

Den stora snackisen på minglet efteråt var ändå det fantastiska talet av den fantastiska Yeonmi Park, en Nordkoreans frihetsaktivist. Hon delade med sig av sin starka historia som gav oss alla rysningar, och ett tufft men nödvändigt perspektiv på allt. Hon är en sann inspirationskälla och en riktigt stark kvinna.

Vi alla gick ifrån evenemanget med ton av inspiration och energi, så tack till alla som var med och arrangerade evenemanget! 

/Helena

 


Helena SteningComment