Blog

IGE day 2015

Ännu ett härligt initiativ är IGE day, Introduce a Girl to Engineering Day, som i år kördes för andra året i rad av organisationen Women Engineer. Så den 26 Mars i år fick totalt 1258 st tjejer runt om i landet testa på ingenjörsyrket på totalt 48 spännande företag. Hur häftigt är inte det? Projektgruppen bakom succén ska ha en stor eloge för ett riktigt bra jobb! Det finns massa artiklar att läsa om dagen och här är några tillsammans med IGE-days hemsida!

Unga tjejer fick chansen att känna på drömjobbet, SvD

Dagen som blev en storslagen succe, Women Engineer

IGEdays hemsida

Dessutom var Pepp såklart på plats för att stötta tjejerna och företagen! Vi var bland annat på Saab och där fick tjejerna prova på att bygga flygplansmodeller och då såg de ut såhär!

 Helena SteningComment