Blog

Creative Tech Meetup med Fjord och Quirkbot

För några veckor sedan var jag tillsammans med min kollega på Creative Tech Meetup hos servicedesignbyrån Fjord! Eventet handlade om startupföretaget Quirkbot och deras intensiva, men framgångsrika resa. Quirkbot beskriver sitt företag såhär:

Quirkbot is a microcontroller toy that anyone can program. It is compatible with the open construction toy Strawbees and can be used along with readily available materials like regular drinking straws, LEDs, and hobby servos (motors) to create a wide variety of hackable toys programmed directly through the website via drag and drop.

Rent praktiskt betyder detta att men med hjälp av en Quirkbot, några sugrör och Strawbees kan programmera sin egna robot - superenkelt med en drag&drop-funktion. Och varför är detta så himla bra? Jo! Eftersom detta är ett smidigt sätt för barn (och vuxna) att förstå att teknik och programmering inte behöver vara svårt utan att det är kul och det är för alla! Vi fick chansen att leka lite med detta och nedan ser ni hur kul vi hade!

  
Här hittar ni företagens hemsidor: Quirkbot, Strawbees och Fjord! Tack för ett roligt event!
 

Helena SteningComment