Blog

Teklafestivalen

För att fortsätta lite på temat "tjejer och teknik", som flerparten av mina blogginlägg kretsat kring, vill jag berätta om Teklafestivalen! Teklafestivalen höll rum förra veckan, den 18 April och skriver såhär på sin hemsida:

Tekla är en teknikfestival för dig som är tjej mellan 11 och 18 år. Under en heldag får du testa robotprogrammering, speldesign, dans, digital visualisering, 3d-printing och en massa annat i en blandning som passar alla, oavsett hur mycket du kan och vet innan.

Under en hel dag fick alltså 200 tjejer testa på massa häftiga workshops och inspireras av teknikföretag. Tack vara KTH och Robyn(!) blev det en superdag tillsammans med partnerföretagen Spotify, Paradox interactive, Google och Valtech! Pepps projektgrupp var såklart också på plats och hjälpte till!

IMG_0625.PNG

Här har vi de glada tjejerna från Pepp PG som var med! Jag hade (o)turen att befinna mig i ett soligt Schweiz för att besöka en vän som har utbytesår! Följde Teklafestivalen på sociala medier såklart!

/Helena

Helena SteningComment